Przeszukano 110 351 361 wypowiedzi na 4 057 forach

mrożenie ciast - pozostałe wpisy

Soruj: wg trafności wg daty

Re: mrozicie ciasta?

Nie ma potrzeby skrapiać wodą i wstawiać do piekarnika. Przecież zamrożone ma po rozmrożeniu tę samą ilość wody, co przed zamrożeniem, jeżeli było względnie szczelnie zapakowane (lód sublimuje). Moja mama zawsze rozmrażała ciasta w temperaturze pokojowej. Chleb zresztą też - mieszkała sama i mało

Re: mrozicie ciasta?

autumna napisała: > Już upieczone mam na myśli. Które się nadają i jak rozmrażać, żeby były dobre? Mrożę czekoladowe z coca-colą, drożdżowe z owocami i kruszonką i jeszcze jakieś inne mroziłam, nie pamiętam. Rozmrażam w mikrofali, smakują jak świeże. Bez mikrofali rozmrażałabym ciasto (bez

Re: mrozicie ciasta?

A ja mroziłam WZ-kę z bitą śmietaną, do której użyłam śmietan-fixu i była pyszna. Natomiast torty z bitej śmietany w cukierni też kupowałam i też był w porządku. Jedyny problem, że nikt mnie nie uprzedził i tort po odebraniu nie całkiem zdążył się odmrozić. Zamrażałam też mazurka kruchego z masą

mrozicie ciasta?

Już upieczone mam na myśli. Które się nadają i jak rozmrażać, żeby były dobre? -- Planeta Berlin Robótkowe ADHD

Re: ciasto mrożone

możesz rozwinąć wątek rakotwórczości lub podać źródło? Spulchniacze w cieście nie mrożonym już nie powodują raka? -- "(...)jakbyś stwierdziła, że pizza nie istnieje, bo to przecież, placek drożdżowy, sos pomidorowy i ser. Można udawać, że czegoś nie ma, a zamiast tego wymienić listę

Re: mrożenie ciasta drożdżowego

Ciasto drożdżowe rośnie w lodówce, również po włożeniu do zimnej wody(tzw.topielec). W zamrazarce szybciej zachodzi proces mrożenia niż wzrostu. Ja bym próbowała rozmrażać w wodzie, żeby było szybciej (ale sama nie potrzebowałam na razie "szybciej").

Re: mrozicie ciasta?

No cóż, poświęcenie w imię nauki.;) A może przy okazji jakiejś imprezy, kiedy i tak pieczesz, poświęć jeden kawałeczek.

Re: mrozicie ciasta?

Może zrób tak jak z kotletem z jajka - zamroź kawałeczek i zobacz, a potem sprawdź nam wynik eksperymentu.:)

Re: mrozicie ciasta?

U mnie nawet nie zdążają dobrze wystygnąć i już ich nie ma ;-) A na pewno dobrze mrożą się drożdżowe, po rozmrożeniu, jeśli były szybko zamrożone po upieczeniu, są świeżuteńkie.

Re: mrozicie ciasta?

nie wiem, jak karpatka, znaczy duzy plaski placek, ale cream puffs, czyli ptysie z kremem cukierniczym/ budyniowatym kupowalam mrozone i byly ok czesciej co prawda zjadane w postaci polzamrozonej nuz zupelnie odtajalej, ale my takie zboczence som -- co bylo to bylo co moze byc jest a

Re: mrozicie ciasta?

No tak, ale żeby zrobić eksperyment z małym kawałkiem, muszę najpierw upiec całą blachę i resztę pożreć na świeżo. -- Planeta Berlin Robótkowe ADHD

Re: mrozicie ciasta?

Nie ma szans. Zeżrą wszystko zanim wystygnie,nawet zakalec. -- Statystycznie, wegetarianie żyją dłużej. Wy się teraz z nich śmiejecie, a potem taki przyjdzie na wasz grób i zeżre wieńce i wiązanki.

Re: mrozicie ciasta?

brooks44 napisała: > w sprzedazy sa dostepne mrozone torty ze s > mietana to są raczej torty lodowe, czyli nie ze śmietaną, a z lodami po prostu. Przynajmniej ja sie z takimi tylko spotkałam.

Re: mrozicie ciasta?

A z kremem budyniowym da się czy katastrofa raczej? Mąż nie przepada, a bawić się w pieczenie miniaturowej karpatki dla mnie i dziecka niespecjalnie się opłaca. -- Planeta Berlin N, 28-06-2015 Forum: Wystarczająco Dobra Pani Domu - mrozicie ciasta?

Re: mrozicie ciasta?

Ja mroze prawie wszystkie ciasta - serniki, pierniki, makowce, drozdzowe, babki piaskowe, murzynki, a rozmrazam w temp. pokojowej. Smakuja jak swieze. Kolezanka zamrozila kiedys tort z bita smietana i po odmrozeniu dal sie jesc aczkolwiek to juz nie bylo to - choc przeciez w sprzedazy sa dostepne

Re: mrozicie ciasta?

marchewkowe kokosowe brownies migdalowe piernik- wszystko bezglutenowe studze, kroje na porcje i zamrazam w plastikowych pojemnikach wyjmuje dowolna ilosc na talerz, zostawiam w temp pokojowej na kilka godzin -- co bylo to bylo co moze byc jest a bedzie to co bedzie

Re: mrożenie surowego ciasta drożdżowego

Kocianno nigdy nie mroziłam ciasta, ale często robię drożdżowe , chowam do lodówki i piekę za dzień lub dwa. Musisz je jedynie przykryć mokrą ściereczką. Udanego wypieku życzę. A z chlebem to zawsze tak robię , bo rozpuściłam rodzinę i lubią gorący a mi się nie chce wyrabiać ciasta bladym świtem

Re: Wszystko z ciasta głęboko mrożonego

pracowałam kiedyś w pizzeri i tam ciasto na pizze się mroziło, robiło się ileś tam kilo, i do zamrażarki, później codziennie rano wykładało się załóżmy 20 sztuk porcji ciasta i się rozmrażało samo, z tego wychodziła pyszna pizza

ciasto mrożone

szczególnie na bułiki i chleb jest mega niezdrowe, powoduje raka. Ma zbyt wiele spulchniaczy, które są własnie rakotwórcze. Każde pieczywo o " konsystencji " gąbki nafaszerowane jest chemią.

Mrożone owoce w cieście

W niedzielę moja Lena ma urodziny,ale jutro robi imprezę dla koleżanek i postanowiłam zrobić jej tort. Chcę dodać truskawki mrożone i w związku z tym mam pytanie - mam odmrażać owoce przed położeniem na ciasto?

Re: Mrożenie gotowego ciasta na ciastka - ma sens

Mroziłam surowe kruche - było normalne po rozmrożeniu, i to długo leżało w zamrażarce, bo zapomniałam o nim ;-) Mroziłam też (upieczony) keks - bakalie też były normalne po rozmrożeniu. Zarazykowałabym więc zamrożenie ciasta za bakaliami.

Re: Mrożenie gotowego ciasta na ciastka - ma sens

Nic im nie będzie. Jeśli w składzie nie ma jajek, mogą spokojnie siedzieć w zamrażarce do pół roku. Najlepiej mrozić wałki - półrozmrożone (w lodówce) ciasto można ciąć na plasterki i wsadzać do pieca. -- dont hejt de pleja, hejt de gejm

Re: ciasto francuskie mrożone maliny-co z tego uk

cudko1 napisała: > mam w lodówce ciasto francuskie, które tyle już leży, że zaraz dostanie nóżek i > sobie pójdzie :>, żeby temu zapobiec chcę je jakoś spożytkować, jakieś cia > stka czy cuś, mam też mrożone maliny swoje własne działkowe Upiecz tartę z ciasta francuskiego, wyłóż

Re: Jadacie mrożone owoce?

Moja córka wpitala mrożone truskawki jak landrynki. Reszta rodziny spożywa mrożone owoce w postaci przetworzonej - sosy do lodów, musy, koktajle, czy dodatek do ciast -- niepokalaność przebiśniegów jest faktem natura brzydzi się dogmatem jak nikt

ciasto francuskie mrożone maliny-co z tego ukręcić

mam w lodówce ciasto francuskie, które tyle już leży, że zaraz dostanie nóżek i sobie pójdzie :>, żeby temu zapobiec chcę je jakoś spożytkować, jakieś ciastka czy cuś, mam też mrożone maliny swoje własne działkowe :) co z tego zrobić, tak żeby za dużo nie dokupować, i żeby było smakowite

Re: Mrożenie gotowego ciasta na ciastka - ma sens

bene_gesserit napisała: > Nic im nie będzie. Jeśli w składzie nie ma jajek, mogą spokojnie siedzieć w zam > rażarce do pół roku. Najlepiej mrozić wałki - półrozmrożone (w lodówce) ciasto > można ciąć na plasterki i wsadzać do pieca. Dziękuję, Bene, w składzie jest jedno jajko ale na

Re: Mrożone owoce w cieście

Dobry sposób an mrożone owoce jest taki - gotujesz syrop (malinowy, jeżynowy - tozcienczony) albo np. sok porzeczkowy , gdy jest goracy zagęszczasz go mąką ziemniaczaną/skrobią do konsystencji kisielu. Do gorącego kisielu wrzucasz zamrożone owoce (maliny, ruskawki, jeżyny czy co tam masz). Wszystko

Re: ciasto francuskie mrożone maliny-co z tego uk

cukru, rozrobionych w małej ilości zimnego mleka, jak zgęstnieje zdejmujesz z ognia i czekach do całkowitego ochłodzenia, po czym wmiksowujesz do kremu chłodne masło. pół kostki. Krem wykładasz na zimne ciasto, na to dajesz mrożone maliny i zalewasz tężejącą galaretką i do lodówki. Roboty jest mniej niż

Re: Mrożenie gotowego ciasta na ciastka - ma sens

eksperymentu i zamrozic na tydzien porcji z bakaliam > i? po czy upiec? Chyba tak zrobię, i tak przed wyjazdem jeszcze z pół tony tych ciastek upieke więc porcja pójdzie na eksperyment. Myślę, że nic się nie stanie, w końcu mrozi się rozmaite ciasta a nawet gotowe torty, ale wolę sprawdzić. Dzięki, Aniu

Re: mrożenie ciasta drożdżowego

Witam. Po raz pierwszy odzywam się na tym forum, chociaż od dawna czytam, Czy można by prosić przepis na to genialne ciasto?

Re: ciasto mrożone

nie bo ciasto nie ma za zadanie urosnąć w ciągu 5 minut, wciągu 6 się upiec. Każda porządna piekarnia,która nie używa spulchniaczy piecze chleb około 4-6 godzin. Maszynowo i hurtowo to mąka, zakwas, spulchniacze i dodatki plus 20 minut garownia i 40 minut piec. Po godzinie masz gorący, niezdrowy

Mrożenie ciast

Czy ktoś z Was próbował mrozić ciasta z kremem z bitej śmietany lub serem Marscapone.Chcę coś wcześniej przygotować na urodziny i się zastanawiam

Re: Mrożenie ciasta

dla mnie muffinki mrożone i rozmrożone są b. kiepskie - po kilku próbach dałam sobie spokój. Za to lubię mrożone ciasta suche - wszelkiego rodzaju babki, makowiec, rogaliki...

Re: mrożenie ciast??

dukanowych ciast nie mroziłam, ale normalne jak najbardziej i po rozmrożeniu były zjadliwe... -- ****************** http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/? pokaz=91814c76c2ac6257b.png Twój biust nawet o tym nie śnił...

mrożenie surowego ciasta drożdżowego

Spodziewam się gości od razu po pracy, nie mam jak przy nich babrać się z ciastem, czekać aż wyrośnie i takie tam. Nie można przygotować wcześniej i upiec, bo produkt końcowy ma być gorący. Czy jak surowe ciasto włożę do lodówki na 24h to mu się nic nie stanie? Albo jak je zamrożę i potem rozmrożę

Re: Dojrzałam do mrożenia

No właśnie jedyne czego nigdy nie odważyłam się zamrozić, to ciasta i jajka, chociaż wiem, że inni mrożą. Natomiast wszystkie pozostałe potrawy mrożę.

Re: mrożenie ciast??

Już chyba po fakcie, ale nawet jeśli zamroziłaś-to się przydam;) Śpij spokojnie. Po świętach wielkanocnych mroziłam i sernik i ciasto jogurtowo-cytrynowe. I jedno i drugie zjadliwe po rozmrożeniu. -- LICZYDEŁKO CUBUSA http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=28914c7eb00d438e1.png Na

Re: mrożenie ciasta drożdżowego

Tak właśnie robię z mrożonymi kulkami - wyciągam z zamrażarki i przekładam do lodówki. Do rana ciasto się rozmraża i nawet trochę podrasta. W przypadku placków z wyrośniętego ciasta do rozmrożenia wystarczy kilkanaście minut, zatem wyciągam dopiero rano i ew. celem przyspieszenia procesu wkładam

Re: można mrozić kruche ciasto?

lukrecja34 napisała: > zapakowałam w papier śniadaniowy.. Masło w cieście przesiąkło zapachem zamrażarki. Polecam pojemniki i woreczki do mrożenia :-) -- "Zresztą tu na forum też taka nie teges jesteś......"

Re: Jadacie mrożone owoce?

A jak jadłaś te mrożone owoce, po prostu rozmroziłaś i już? To nie dziwię się. Takie mrożone trzeba jakos przygotować. Ja często dodaję do kisielu i galaretki, robię musy do polania deserów, układam na cieście drożdżowym pod kruszonką. Można tez zrobic koktajl mleczny czy kompot ugotować.

Re: Jadacie mrożone owoce?

owoców, rozmrożone są kwaśne i rozciapciane, trzeba przerabiać, no to mogę przerobić świeże. Mama mrozi maliny i jeżyny, daje nierozmrożone do ciast.

mrożenie ciasta drożdżowego

Witajcie. Mam pytanie o mrożenie surowego ciasta drożdżowego: w którym momencie lepiej je zamrozić - tuż po wyrobieniu (jeszcze przed wyrastaniem), czy jednak mrozić wyrośnięte? No bo teoretycznie, skoro mrożone drożdże nie giną, to właściwie powinno być wszystko jedno. Jednak pozostaje kwestia

mrożenie ciast

Nigdy wcześniej nie pomyślałam, że ciasta można mrozić:) Pamiętam z wątku o mrożeniu, że sernik można, a biszkopt z tradycyjną masą i galaretką? -- Magda mama Pawełka (03.01.2005), który ma już

Re: MROZIĆ SUROWE CIASTO?

Pewnie, że tak. Nie wiem, co to jest orzechowiec, ale jeśli ciasto wygląda jak kruche, to jak najbardziej można mrozić. Francuskie można, pierogowe/kluskowe można. Zresztą - jak masz wyrzucić, to zamroź, nic nie stracisz, najwyżej wywalisz po rozmrożeniu jak cos z nim będzie nie tak.

Re: mrożenie ciasta chlebowego

Jeszcze nie próbowałam takiego numeru, ale wątpię, żeby zamrożenie nie zaszkodziło ciastu. Zakwas jest żywy i co prawda mocny, ale mrożenie go wyhamowuje proces wyrastania. A rosnąć ciasto musi aż do ostatniej chwili, czyli do momentu zbrązowienia skórki w ostatnich chwilach pieczenia. Można wybić

Wszystko z ciasta głęboko mrożonego

...nie mającego z chlebem szczególnie dużo wspólnego. Bułki jak bułki, pszenica więcej znosi. -- Si Vis Pacem, Para Bellum!

Re: Mrożenie ciasta

Pozwolę i ja dorzucić parę słów o mrożeniu ciast,bo zamrażam bardzo często.Mrożę torty(nigdy jednak nie mroziłam z bitą śmietaną),muffinki,pączki,babki piaskowe,drożdżowe,kruche.Wszystkie ciasta do zamrożenia dzielę na porcje które będą mi zazwyczaj potrzebne.Pakuję w dwa woreczki foliowe i wkładam

jakie ciasta robicie z mrożonego ciasta francuskie

Mam mrożone ciasto francuskie i co z tym zrobic?Co wy robicie z niego?

Re: które mrożone ciasto francuskie?

A ja przy okazji, żeby nie zaśmiecać nowym wątkiem, zapytam tu. Gdzie Warszawie można kupić mrożone ciasto kruche? Francuskiego wszędzie pełno, a kruchego nie widziałam.

Re: Jadacie mrożone owoce?

Zamrażam truskawki, jagody, maliny, śliwki itp., czasami też kupuję mrożone owoce. Ale nie jadamy ich tak po prostu zaraz po rozmrożeniu (bo takie nie są smaczne faktycznie) czy samych mrożonych (moja koleżanka lubi jeść zamrożone truskawki :)) Mrożone owoce dodaję do ciasta, muffin przed

mrożenie ciast i ciastek?

Hej, macie może jakieś doświadczenia z mrożeniem ciast? Konkretnie chodzi mi o muffinki. Nie chce mi się piec 5 sztuk, a większej ilości nie przejemy. Będę wdzięczna za porady zanim zacznę eksperymentować:)

Re: Mrożenie ciast

ee nie radzę, nie ma to jak świeże ciasto takie to najlepiej smakuję tym bardziej jak planujesz je podać na jakiejś uroczystości, to lepiej zrób już mniej ale takie z prawdziwego zdarzenia i bez mrożenia.

Re: A może wątek kulinarny IX

CIASTO FRANCUSKIE Z PIECZARKAMI 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego, 30 dag pieczarek, 1 cebula, żółty ser, sól, pieprz, ewentualnie ostra papryka, masło do smażenia pieczarek Ciasto francuskie rozmrażamy. W tym czasie pieczarki obieramy, kroimy w drobną kostkę -- :santa:

Re: Macie ochotę na kisiel, ciastko, popcorn

popcorn, orzeszki i czekoladę mam zawsze. mleko też. zdarza mi się również mrozić nadwyżki ciast, o dziwo z niezłym skutkiem. teraz zamroziłam pączki, bo się ich za dużo kupiło.

Re: mrożenie ciasta chlebowego

obniżenie pecha, co działa antyseptycznie na niektóre stworzenia odpowiedzialne za psucie żywności. Mój francuski piesek na przykład dobrze przekwaszonego chleba nie ruszy, a od bigosu czmycha jak diabeł od świecowej wody. Za to wpływu na wyrastanie ciasta nie mają praktycznie żadnego. Tę robotę wykonują

Re: mrożenie ciast

Mrożę ciasta, te z kremem też, z galaretką nie próbowałam, bo jakoś nigdy nie zostało takowe do zamrożenia. Moim zdaniem mrożone ciasta nie tracą smaku. Może ta znajoma trzyma w zamrażarce źle opakowane produkty? I np. ciasto obok kiełbasy? Ma kiepską temperaturę zamrażania? Ciasto przed

Re: mrożenie ciast

Witam! To moje początki na forum :) Z brutalnego doświadczeenia wiem, że mrozić można prawie wszystko, ale nie z pietruszką ! Mrożona pietruszka jest super, ale sprzedaje zapach. Wiosną miłam lody wiśniowo-pietruszkowe i inne cuda. Nie zostają mi ciasta, ale moja teściowa mrozi i są ok. Może

mrożenie ciast i potraw wielkanocnych

W tym roku jestem tak zajęta w Wielkim Tygodniu, że na przygotowania pozostaje mi tylko sobotnie popołudnie. Mam natomiast sporo czasu w najbliższych dniach. Jakie są Wasze doświadczenia z zamrażaniem gotowych potraw (pasztet) i ciast (mazurek kajmakowy, orzechowy, babka drożdżowa)? Czy po

Jakie ciasto z mrożonymi borówkami?

Zamroziłam w lato całe pudełko pysznych, pachnących, twardych borówek. Teraz próbowałam kilka rozmrozić i zjeść ale smakują jak wodnista breja czyli nie smakują. Można je wykorzystać do jakiegoś ciasta? Bułeczek nie chce mi się piec. Macie jakiś sprawdzony przepis? Czy borówki do ciasta trzeba

Re: mrożenie ciast

ja też nie pomyślałam o tym żeby ciasta mrozić,do czasu gdy poznałam jedną znajomą która mrozi.Częstuje mnie czasem takowym,jest okropne w smaku.Nie wiem cy tylko jej czy wszystkie.Z trudem zjadałam kawałek który mi nałożyła.Teraz się wykręcam.

Re: Jadacie mrożone owoce?

Oczywiście. Poza sezonem na owoce w naszej szerokości geograficznej zawsze. Mrożonki mają wtedy więcej witamin od owoców sprowadzanych samolotem z odległych kontynentów. Kupuję mrożone truskawki, maliny, jagody i mieszankę z czarną i czerwoną porzeczką. Mrożonkę najlepiej rozmnażać wolno w lodówce

Owoce mrożone- jakie do ciasta?

jakie dajecie np. śliwki mrożone na ciasto kruche ? zamrożone czy po odmrożeniu? proszę o radę pozdr.

Re: Jakie potrawy da sie zamrozic na swieta?

przed smażeniem. Bigos, warzywa etc w woreczki, ew pudełeczka... Ciasta mrożę po świętach ja za dużo zostaje, ale tylko te bez kremów i galaretek.

Mrożenie gotowego ciasta na ciastka - ma sens?

piekę tylko dla Niej. Czy jest sens przygotować dla Niej do zamrożenia gotowe porcje ciasta, takie które po rozmrożeniu mogłaby tylko uformować i upiec? Nic się takiemu ciastu nie stanie? Zawiera kakao i furę bakalii, jest półkruche. Będę wdzięczna za podpowiedzi. :-) -- Chaotyczna neutralna.

Re: mrożenie ciast

mary_lu napisała: > Mrożę ciasta, te z kremem też, z galaretką nie próbowałam, bo jakoś > nigdy nie zostało takowe do zamrożenia. > > Moim zdaniem mrożone ciasta nie tracą smaku. Może ta znajoma trzyma > w zamrażarce źle opakowane produkty? I np. ciasto obok kiełbasy? Ma

Re: Mrożenie ciasta "proszkowego" - się da?

Ja babkę mrożę bez szkody na jakosci :) po rozmrozeniu jest jak swieżo upieczone:) a babka tez na proszku ,tak że spróbuj nie wiem jak marchewkowe ale ja placek z jabłkami tez mroziłam a ciasto tez było na proszku:)

Ciasto ze śliwkami mrożonymi

Jakoś mnie naszło na jesienne smaki, może to ta pogoda... Przepis z archiwum: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=28349614&a=28349614 okazyjnie kupiłam śliwki mrożone za jakieś śmieszne grosze, pewnie magazyny czyszczą;)) Owoce kładłam na ciasto bez rozmrażania, wyszło pysznie!

Re: mrożenie ciast

Nie wiem jak z galaretka ale moja kolezanka mrozi tort np czekoladowy (ciemny biszkopt) z masą czekoladową i bita śmietaną oraz tort rRfaello i mówi, że po rozmorżeniu pyszne... ja się nigdy nie odważyłam. Tylko ciasto na pierogi i tartę (surowe).

Re: M&S wylatuje z Polski?

Uwaga! Nie wiem czy wiecie że mrożone ciasto francuskie z M&S jest na prawdziwym maśle! I jest pyszne! Nie wiem co teraz zrobię

mrożenie ciast??

czy ktoś z Was zamrażał sernik i piernik?? mam zamiar je zrobić w niedzielę, ale tak sobie pomyślałam, że w ramach oszczędności energii zrobię po 2 (jedno i drugie), ale nie chciałabym robić tego na darmo jeśli okaże się że po wyjęciu z zamrażalki będą do wyrzucenia. są zjadliwe po rozmrożeniu??

Mrożenie ciasta

Miałam mieć gości w święta więc napiekłam ciasta. Teraz się okazuje że goście raczej nie przyjadą bo moja mała jest chora a oni maja dziecko. My nie będziemy w stanie sami tego przejeść więc się zastanawiam czy jeśli zamroziłabym to ciasto nie później po odmrożeniu nadal będzie smaczne i nadające

Re: Mrożenie gotowego ciasta na ciastka - ma sens

budzik11 napisała: Zaraz > ykowałabym więc zamrożenie ciasta za bakaliami. Tak też zrobię, dziękuję :-) -- Chaotyczna neutralna.

Re: mrożenie ciasta

Moim zdaniem najlepiej do mrożenia nadaja sie suche ciasta typu makowiec sernik czy ciasto biszkoptowe.

Re: Mrożenie gotowego ciasta na ciastka - ma sens

chyba prościej byłoby zamrozic gotowe ciastka. podaj proszę przepis, jak takie dobre, to chętnie wypróbuję ;-)

Mrożenie ciasta

Kochane jakie ciasta najlepiej mrozic? kiedys mrozilam babke piaskowa ale jakas dziwna w smaku po rozmrozeniu byla. Tymczasow jestem sama z dziecmi, na dodatek ja jestem na diecie, wiec praktycznie tylko dla dzieciakow co bym upiekla, zeby na podwieczorek dla nich cos miec ,co polecice? myslalm o

Re: Jakie ciasto z mrożonymi borówkami?

Ja bym zrobiła ucierane lub drożdzowe. Ucierane jest mega szybkie. Borowek bym nie rozmrażała wtedy. Robiłam kilka razy takie i jest super whiteplate.blogspot.co.uk/2012/05/ucierane-ciasto-z-truskawkami.html

Re: Mrożone owoce w cieście

No właśnie,te rozmnożone są takie kapciowate,a znowu jak położę zmrożone, to jak będą się odmrażać,to pewnie puszczą wodę,prawda?

Re: ciasto francuskie mrożone maliny-co z tego uk

beata985 napisała: > a to ciasto ta takie lidlowskie/biedronkowe??? > bo mam maliny borówki i az mi się zachciało Ja robiłam z najzwyklejszego biedronkowego. >

Re: ciasto francuskie mrożone maliny-co z tego uk

a to ciasto ta takie lidlowskie/biedronkowe??? bo mam maliny borówki i az mi się zachciało -- SŁOŃCE.... a co to jest słońce???? :/ czym się zajmuję w wolnych chwilach...

Re: Mrożenie gotowego ciasta na ciastka - ma sens

linn_linn napisała: Dziękuję, Linn, zamrożę w weekend na próbę taki wałek i podzielę się efektami, może komuś jeszcze się przydadzą. :-) -- Chaotyczna neutralna.

Re: Mrożenie gotowego ciasta na ciastka - ma sens

przeczytaj jeszcze raz wolno i ze zrozumieniem pierwszy post autorki watku :) buka007 napisała: > podaj proszę przepis, jak takie dobre, to chętnie wypróbuję ;-) -- Gesslerowa w kosciele

Re: Mrożenie gotowego ciasta na ciastka - ma sens

Mozna tak: www.momontimeout.com/2013/01/reeses-freezer-friendly-oatmeal-cookies/ A mozna tez mrozic w waleczkach o srednicy ciastek: przed pieczeniem kroic plastry.

Re: jak usmażyć rybę....

Ja smażę ryby w cieście z mąki i jajka bez rozmrażania. Przed pokryciem ciastem posypuję rybę pieprzem ziołowym i solą. Dotyczy to ryb normalnie mrożonych lub tzw. "kostek" rybnych. Przy smażeniu najważniejsze jest by ryba nie wyschła na wiór. Cienki filet bez panierki lub ciasta zawsze wysycha

Mrożenie ciasta

Mialam miec jutro gosci. Zrobilam aż dwa ciasta i wlasnie się dowiedzialam, że gosci nie będzie. Zastanawiam się, czy to co popełnilam można zamrozic. Pierwsze cisto: rafaello na krakersach (krem to wystudzony budyn+ maslo i wiorki), drugie ciasto na herbatnikach z kremem z budyniu (napoleonką

Re: Mrożone owoce w cieście

ja rozmrażam:) ale pytanie czy nie 'skapcieją'? -- http://lb2m.lilypie.com/Pxoap1.pnghttp://lmtm.lilypie.com/3uSsp1.png

Re: Mrożone owoce w cieście

Jak chcesz mieć "kapcie" na torcie to rozmrażaj. Chociaż dużo zależy od tego jakie to owoce... Mrożone najlepiej wyglądają w galaretce, wtedy zachowają kolor i kształ. -- "Ja nie zupa pomidorowa, nie każdy musi mnie lubić!!!" by pJ

Re: Mrożone owoce w cieście

Mam taki patent, że rozmrażałam truskawki/ maliny i miksowałam ze zrobioną wcześniej bitą śmietaną z kremówki. I tym kremem przekładałam ciasto, znikało momentalnie. Aha, kremówkę wcześniej traktowałam fixem do śmietany. -- http://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/cd/qh/tylq/lE3Xi7UxIJCeOaampX.jpg

Re: Mrożone owoce w cieście

anetuchap napisała: > No właśnie,te rozmnożone są takie kapciowate,a znowu jak położę zmrożone, > to jak będą się odmrażać,to pewnie puszczą wodę,prawda? no właśnie i pytanie co na to ciasto:) -- http://lb2m.lilypie.com/Pxoap1.pnghttp://lmtm.lilypie.com/3uSsp1.png

Kurczę pieczone! W cieście

Kurczę pieczone! W cieście

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj ekspertów

Zdjęcia - mrożenie ciast

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną.

Regulamin